Macam Mana Saya Berjaya Turun 14 Kilo Dari Rumah Walaupun Busy Sebagai Pensyarah

Selepas mencuba macam-macam  termasuklah skip dinner dan tak makan nasi, ini rahsia saya..

Hi, saya Nieda umur 42, seorang pensyarah dalam bidang Farmasi.

Sebelum ni berat saya nak dekat 70kg.

BMI sikit lagi nak masuk kategori obese.

Nak dijadikan cerita, saya ni pernah nak kena semput.

Tercungap-tercungap minta oksigen.

Gara-gara bawa anak naik basikal keliling taman. 

Masa tu saya terfikir,

“Ya Allah, teruknya badan aku ni. Baru umur 42, tapi kenapa badan tak fit sangat”

Padahal kayuh sikit je. 

Saya nekad nak turun berat masa tu juga.

Saya cuba macam-macam. Tak makan nasi, skip dinner.

Tapi nak turun 1kg pun susah sangat.

Sampai suatu hari, ternampak sepupu saya share dekat fb dia.

Dah berjaya turun 25kg.

Ish tak boleh jadi macam ni. Macam mana dia buat?

Saya terus wassap dia tanya.

Rupanya dia cakap dia ada coach yang guide dia.

Dia kenalkan saya dengan coach dia.

Awal tu skeptikal juga. Segan pun ada. Tapi nak buat macam mana.

Dah cuba diet sendiri-sendiri pun tak berhasil.

Kena serah diri jugak lah. Minta bantuan coach untuk guide.

Rupanya, best sangat-sangat bila ada coach ni.

Sebab banyak perkara salah dia betulkan. 

Selama ni main buat je tanpa ilmu. 

Patut lah diet tapi tak kurus-kurus.

Antaranya bab sarapan.

Dulu saya selalu skip sarapan.

Dengan harapan, dapat lah jimat kalori.

Tapi ternyata, tabiat tu lagi banyak “ternak lemak” rupanya.

Bila anda skip makan, paras gula dalam darah sangat rendah.

Akibatnya, tak ada tenaga. Tu yang macam slow sikit nak buat kerja pagi-pagi.

Nak kena minum kopi. Padahal, tak cukup tenaga sebab tak sarapan.

Lepastu, nafsu makan pun susah nak kawal.

Selalunya akan makan lebih banyak sebab dah lapar sangat.  

Lepastu, jangka masa panjang habit skip sarapan ni, otot pun menurun. 

Apa akibat bila otot turun?

Metabolisme pun menurun.

Makan sikit pun cepat naik berat badan.

Tapi kalau badan banyak otot, metabolisma pun tinggi.

Wanita, jangan takut jadi sado pula bila cerita bab otot ni.

Kalau wanita banyak otot, rendah lemak, anda takkan jadi sado.

Tapi akan reshape. tak gelebeh. badan firm. Hilang perut buncit. 

Lepastu berat tak senang naik. 

Nak tahu anda ada banyak tak otot dari lemak?

Cuba lambai-lambai lengan. Kalau kuat bergoyang, tu tanda badan anda lagi banyak lemak dari otot.

Ada satu lagi nak beritahu,

Wanita lagi cepat turun otot berbanding lelaki.

sebab tu wanita lagi ramai berlebihan berat berbanding lelaki.

Tengok statistik kat bawah ni.

Jadi kalau dah ada niat nak kurus, jangan bertangguh-tangguh lagi. 

Sebab lagi meningkat usia, lagi susah sebenarnya nak turun berat. 

Apa langkah pertama bila nak kuruskan badan? 

Pertamanya, jangan skip sarapan sebab nak kurus.

Tapi, ambil sarapan yang sihat dan seimbang.

Coach ada beri mealplan, memang senang nak disediakan.

Sebelum ini ingat renyah juga nak jaga makan ni.

Tapi mealplan coach ni yang paling saya puas hati setakat ni.

Sebab senang disediakan. Lagi-lagi yang busy macam saya ni. Sangat sesuai.

Bila follow mealplan yang coach beri,

Hasilnya Alhamdulillah dengan izin Allah jua, tak sangka sebulan tu berjaya turun 4.5kg.

Sebelum ni nak turun sekilo pun nak nangis rasa.

Total loss dah 14kg.

Ada orang tanya weight loss journey saya . 

Ada yang turun banyak, ada yang turun sikit. Ada yang naik, ada yang statik.

Tapi coach saya terus guide dan bagi semangat untuk teruskan. 

Alhamdulillah, sekarang nak bangun pagi-pagi pun lebih senang.

Stamina pun makin meningkat.

Boleh teman husband naik basikal sama-sama.

Orang pun ramai tegur saya nampak makin kurus dan cantik.

Nak buat public presentation pun lebih confident.

Syukur sangat-sangat dipertemukan dengan coach.

Kalau anda betul-betul serius nak dapat kan result dengan lebih cepat,

Saya sangat suggest dapatkan guide dari coach saya ni, Zul & Husna namanya.

Sebab mereka sendiri pun sebelum ni pernah struggle nak kurus.

dan sekarang dah berjaya dapat berat ideal Alhamdulillah.

Mereka dah banyak pengalaman guide orang untuk kurus.

Pernah dijemput stesen TV untuk berkongsi tips kurus dari rumah.

Good news, sekarang ni coach saya ada buat Program Coaching Online 30 Hari.

Program ini dijalankan 100% Online.

Tak kira anda tinggal kat mana pun boleh join asalkan ada smartphone dan internet. 

Yang busy tapi nak kurus, lagi sesuai. Sebab ikut masa anda. 

Dalam tu anda akan dapat

Full mealplan yang lengkap dari pagi-malam nak makan apa.

Tak perlu pening kepala fikir nak makan macam mana untuk turun berat. 

Tinggal nak follow sahaja. 

Mealplan ni dah terbukti berkesan bantu orang yang busy macam saya untuk turun berat dari rumah tanpa perlu skip makan. 

Ini feedback dari Cikgu Azila yang dah berjaya turun dekat 13 kilo. 

Katanya mealplan resipi sedap-sedap. Senang disediakan. 

Anda juga akan dapat 20+ Tips Kurus Sihat dari rumah.

Dengan tips ni lah bantu saya elak buat perkara yang tak berkesan untuk kurus. 

Kat luar sana ada banyak orang share tips kurus. Tapi belum tentu berkesan.

Tapi Alhamdulillah, tips dari coach berkesan sebab berdasarkan ilmu yang betul. 

Yang paling best sekali bila anda join Program Coaching ni,

anda juga akan dapat Group Support yang boleh tanya macam-macam soalan dan support. 

Kalau diet seorang-seorang ni, memang senang ke laut dalam.

Tapi bila ada jemaah, ramai-ramai follow mealplan. Ramai-ramai up result. Memang seronok. Lagi bertambah semangat. 

Ni antara mereka yang dah berjaya turun berat dengan follow Program Coaching Online ni.

Ada cikgu, doktor, engineer, mommy bf anak, surirumah, student pun dapat result. 

Berapa yuran program coaching?

Details yuran klik link di bawah untuk wasap coach.

Sekarang ada promosi

20 orang terawal mendaftar akan dapat

1. Mealplan & Recipe yang terbukti berkesan untuk turun berat

2. 20 Tips+ Kurus sihat yang betul

3. Groceries List senarai barang dapur untuk kurus sihat dari rumah

4. PERCUMA Group support untuk tanya soalan

6. PERCUMA, Video senaman dari rumah dari personal trainer.

7. PERCUMA, Journal turun berat untuk rekod keputusan berat. (dalam bentuk pdf file)

Tapi kena cepat.

Sebab slot tak sangat-sangat terhad.

Kalau dah penuh, terpaksa tunggu next intake pula.

Contact coach saya untuk details yuran program coaching. 

P.S :  Kenapa kena join sekarang? Sebab risiko penyakit.

Lagi lama dibiarkan lemak bersarang terutamanya dekat perut, lagi tinggi risiko penyakit jantung, darah tinggi dan kencing manis.

Tak nak lah muda-muda lagi dah kena penyakit kan.

P.S.S: Coach saya ni, peramah dan mesra orangnya. Mereka rajin untuk share info.

Anda boleh tanya apa sahaja yang anda nak tahu tentang program coaching online ni supaya anda betul-betul faham, sebelum anda decide untuk join. 

Nak tengok lagi testimoni lain? 

Showing the single result